חיפוש מתקדם
מועצת החלב
English | عربي
שומן טרנס ממוצרי חלב אינו מסכן את הבריאות
 

תיאור המחקר   

הקשר בין חומצות שומן טרנס, הנוצרות מהקשייה חלקית של שמנים צמחיים, לבין מחלות לב וכלי דם ידוע היטב. בנוסף, נמצא קשר בין צריכה של שומן טרנס ממזון מתועש לבין עמידות לאינסולין וסוכרת מסוג 2. חומצות שומן טרנס שמקורן בחלב ובבשר בקר נוצרות באופן טבעי בקיבה של מעלי הגירה, והכמות הכוללת שלהן בתזונה קטנה מאוד (על פי נתונים מאירופה 0.3-0.8 אחוזים מסך הקלוריות).
חוקרים מצרפת ערכו סקירת ספרות על הקשר בין צריכת שומן טרנס ממוצרי חלב לבין מחלת לב כלילית וגורמי הסיכון שלה (סך הכולסטרול, LDL-כולסטרול, HDL-כולסטרול, סמנים של קרישיות ומצבי דלקת) כמו גם סמנים של סוכרת מסוג 2 כמו עמידות לאינסולין והפרשת אינסולין.

 

הממצאים

החוקרים הגיעו למסקנה כי שומן טרנס ממוצרי חלב לא מהווה סכנה לבריאות הציבור, במיוחד אם צורכים פחות מ- 2% מהקלוריות. מסקנות אלה חופפות להמלצות האמריקאיות החדשות, שאינן מגבילות צריכת שומן טרנס מבשר או ממוצרי חלב.

 

מקורות
Tardy AL, Morio B, Chardigny JM, Malpuech-Brugère C.
Ruminant and industrial sources of trans-fat and cardiovascular and diabetic
Diseases .Nutr Res Rev. 2011 [Epub ahead of print]
http://journals.cambridge.org/action/displayAbstract?fromPage=online&aid=8274779



קישורים
מופעל באמצעות מגוון אפקט